VII. South Bohemia Classic minulostí. Další ročník už zná svůj termín

13.10.2016

Sluncem zalitá krajina jižních Čech, rakouského i německého příhraničí hostila o druhém zářijovém víkendu sedmý ročník setinové rallye pro klasické a sportovní vozy. Ze slavnostního startu South Bohemia Classic na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. odjely vstříc trati obsypané zástupy diváků celkem 103 posádky v kategoriích Classic a Exclusive.

Absolutními vítězi soutěže, která nabídla čtrnáct rozmanitých testů přesnosti, se stali liberečtí manželé Jiří a Renata Vítkovi s vozem MGA 1500 Roadster z roku 1958, kteří za oba dva dny nasbírali pouhých 345 trestných bodů, o třiapadesát méně než obhájci loňského prvenství a vítězové kategorie mechanických stopek Albert Pance s Annou Ruthovou (Jaguar E-Type, 1962). Bronzovou příčku obsadila další rodinná dvojice Patrik a Jan Skálovi (Austin Healey 3000 Mk III), jejichž bodové konto se v sobotu odpoledne zastavilo na hodnotě 476.

VII. South Bohemia Classic 2016

Doprovodné kategorii Exclusive pro moderní sporťáky dominovali Miloš Kašpar s Marií Janak, jimž těsně před soutěží vypověděl službu motor jejich Austinu Mini 1275 GT, a tak museli vzít zavděk účast se Škodou Octavia RS. A dařilo se jim skvěle, vždyť inkasovali jen 393 trestných bodů. Stříbro mezi novodobými speciály vybojovala posádka Mazdy MX-5 ve složení Michal Kolman a Radovan Jezdinský, třetí místo ukořistili se ztrátou pouhých čtyř bodů manželé Daniel a Jana Pavlíčkovi (Honda NSX).

Dámskému poháru na jihu Čech dominovaly Iva Mužíková s Janou Sigmundovou (Audi R8 Spyder), Rodinný pohár ovládl jezdec se zkušenostmi z „velkých“ rallye Jindřich Kunc, tentokrát navigovaný ve Fiatu 124 Spider synem svého bývalého navigátora Honzíkem Píchou juniorem.

VII. South Bohemia Classic byla společně s červencovou soutěží v Karlových Varech součástí Classic Rallye Trophy 2016. Celkovými vítězi se stali manželé Vítkovi.

Termín zůstává tradiční

Zatímco letošní South Bohemia Classic skončila teprve před měsícem, pořadatelé soutěže z ČK motorsportu se vzhledem k velké poptávce po ubytovacích kapacitách rozhodli zveřejnit termín následujícího ročníku již nyní. Zapište si tedy do svých diářů, že VIII. South Bohemia Classic se uskuteční ve dnech 8. a 9. září 2017.

Centrem soutěže zůstává Hotel Resort RELAX v Dolní Vltavici, který se přes zimu díky výstavbě apartmánových domů rozroste o další volná lůžka. Příjem přihlášek do VIII. South Bohemia Classic 2017 bude zahájen 1. prosince na internetových stránkách www.southbohemiaclassic.cz.

Text: Pavel Kacerovský, ČK motorsport