Dražba originální plastiky vynesla dětskému domovu další peníze

25.11.2018

South Bohemia Classic a charita. Tohle spojení dobrého s užitečným trvá už několik let. Pořadatelé jihočeské setinové rallye chtějí podporovat organizace z regionu, a tak dlouhodobě spolupracují s Dětským domovem v Horní Plané. Jeho zástupci dorazili na slavnostní galavečer také při devátém ročníku.

„Dražba plastiky vynesla pro náš dětský domov neuvěřitelných 50 tisíc korun! Děkujeme dražiteli Martinu Kortánkovi, díky němuž zakoupíme na zahrady obou budov kvalitní posezení pro všechny děti. Pečení špekáčků už tak nebude mít příchuť smoly nalepené na kalhotách,“ uvedla s úsměvem Jana Šlechtová, zástupkyně ředitele Dětského domova, Základní školy a Školní jídelny v Horní Plané. Vydražená plastika závodního jezdce s názvem Belle Époque, neboli Krásná doba, byla dílem umělce, fotografa, spisovatele a jednoho z pravidelných účastníků soutěže Emila Bratršovského.

Výtěžek dražby obrazu při minulém ročníku měl být původně investován do kamerunských koziček. „Přání dětí se ale nelíbilo našemu zřizovateli, takže jsme zakoupili zahradní herní prvky pro naše nejmenší,“ vysvětlila Jana Šlechtová s tím, že od roku 2015 se při South Bohemia Classic podařilo díky štědrým veteránistům získat pro hornoplánský dětský domov slušnou sumu 131 tisíc korun. „Na akci jsme vždy velice srdečně přijati a hoštěni, proto děkuji také organizátorům – řediteli Pavlu Kacerovskému, Karlu Machovi a celému jejich týmu,“ dodala Šlechtová.

Text: Pavel KacerovskýČK motorsport
Foto: Jan Marek a archiv dětského domova