Oslava kulatého jubilea? Posádky zavítají na nejhezčí místa historie

17.3.2019

Jižní Čechy budou na začátku září tradičně patřit veteránům. Po klikatých silničkách v okolí Českých Budějovic, Českého Krumlova, u Lipna, na Šumavě a také v Novohradských horách pojedou stroje, které se zapsaly nesmazatelným písmem do automobilové historie. Na startu jubilejního desátého ročníku South Bohemia Classic, která je známá zejména díky neopakovatelné divácké kulise, se ve dnech 6. a 7. září sejde možná až 150 klasických vozů.

Organizátoři půl roku před startem hlásí, že téměř polovina míst ve startovním poli už je rozebrána, ještě spousta jich ale pro zájemce o účast zbývá. Chybět nebudou legendární či méně známé značky, namátkou jmenujme Jaguar, MG, Mercedes-Benz, Porsche, Alfa Romeo, Cadillac, Austin Healey, Ferrari, Chevrolet, Škoda, Rover, Cobra, Apal nebo Triumph.

Největší tuzemská setinová rallye odstartuje v pátek 6. září odpoledne v centru jihočeské krajské metropole, na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. Přesnou trasu organizátoři v těchto dnech připravují, jedno je ale jisté – veterány zavítají během dvou dnů do těch nejatraktivnějších lokalit regionu.

„Naším hlavním cílem při letošním jubilejním ročníku je navštívit místa, která se posádkám za desetiletou historii soutěže nesmazatelně zapsala do paměti. Úplně všechny perly bohužel nezvládneme objet, to by musela rallye trvat čtyři dny. Kromě slavného českokrumlovského zámku ale veteránisté uvidí například Hlubokou a Rožmberk, pojedou kolem jihočeských rybníků a Lipna do šumavských lesů či kopcovitého rakouského příhraničí, trasa vede také údolím Vltavy nebo malebnou přírodou Novohradských hor,“ představuje hlavní body chystané trati Pavel Kacerovský z pořádající agentury ČK motorsport. Vrcholem bude Grand Prix Kaplice, která se pojede v průběhu sobotního odpoledne. „Tato novinka se při loňské premiéře setkala s velkým ohlasem. Snažíme se o to, aby letošní kaplická Velká cena a její doprovodný program byly pro všechny ještě zajímavější.“

Více informací včetně elektronické přihlášky najdete na oficiálních internetových stránkách www.southbohemiaclassic.cz. Centrem X. South Bohemia Classic 2019 je stejně jako v minulých letech čtyřhvězdičkový Hotel Resort Relax na břehu Lipna v Dolní Vltavici.

Foto: Petr Skřivánek