South Bohemia Classic 2018 v tradičním zářijovém termínu. Přihláška je online

20.11.2017

Zatímco veteránisté ukládají své klenoty k zimnímu spánku, organizátoři South Bohemia Classic představují termín devátého ročníku soutěže v roce 2018. Největší setinová rallye klasických a sportovních vozů na území České republiky se uskuteční v tradičním termínu 7. a 8. září. O důstojné zázemí akce se postará stejně jako v minulých letech čtyřhvězdičkový Hotel Resort RELAX v Dolní Vltavici.

IX. South Bohemia Classic 2018 se můžou zúčastnit majitelé veteránů vyrobených do roku 1945 (kategorie Club), klasických vozů pocházejících z rozmezí let 1946 až 1986 (Classic) a vybraných sportovních aut (Exclusive). Z důvodu omezené kapacity závěrečného galavečera pořadatelé z ČK motorsportu akceptují maximálně 160 přihlášek, pro účastníky kategorie Exclusive bude ve startovní listině rezervováno zhruba třicet míst. Po dosažení tohoto počtu bude seznam posádek uzavřen a případné další přihlášky zařazeny do pořadníku.

Posádky se můžou registrovat elektronicky až do termínu uzávěrky přihlášek 30. června 2018 na oficiálních internetových stránkách www.southbohemiaclassic.cz. Na stejném místě se budou v následujících měsících objevovat důležité informace k průběhu soutěže.

Jednou z chystaných novinek devátého ročníku je předstartovní Tréninkový kemp v areálu Hotel Resortu RELAX. Během pátečního dopoledne 7. září si zájemci na cvičném testu vyzkouší, jak se co nejpřesněji trefovat do cílových fotobuněk.

Text: Pavel Kacerovský, ČK motorsport
Foto: Petr Skřivánek