South Bohemia Classic podpoří knihovny na Prachaticku

8.9.2016

Jedenáctého června roku 2008 byla Městskou knihovnou Prachatice ve třech městech regionu odstartována velká knihovnická akce ECCE LIBRI, která si zachovala svoji tradici dodnes.

Spojení knihovny jako místa setkávání lidí, celoživotního vzdělávání a kvalitní literatury s koly bikerskými, veteránskými nebo vlakovými se ukázalo v průběhu těch let velice šťastným. Letos se díky skvělé spolupráci s nadšenými organizátory rallye klasických a sportovních vozidel VII. South Bohemia Classic 2016 a zejména s ředitelem Pavlem Kacerovským podařilo opět spojit knihy a vůni motorů s příznivci této akce.

Zastávky u knihoven, kde budou připraveny průjezdní kontroly, se zařadily do tištěných itinerářů závodníků. Paní knihovnice tak na Kvildě, v Buku a v Prachaticích knihovnickým razítkem potvrdí průjezd. Zkouška přesnosti v Buku hrdě ponese název Městská knihovna Prachatice, a tak připomene, že se rychle a kvalitně prachatická knihovna stará nejen o své místní čtenáře, ale na základě pověření Jihočeského kraje i o dalších 50 větších či menších knihoven v našem regionu.

Text: Mgr. Hana Mrázová, ředitelka Městské knihovny Prachatice
Foto: archiv